Το χωριο Πυργος


Παραδοσιακό χωριό στην ενδοχώρα της Σαντορίνης, το οποίο ήταν πρωτεύουσα του νησιού έως το 1800 π.Χ. Το χωριό αυτό ήταν μία από τις 5 καστροπολιτείες που ίδρυσαν οι ενετοί, ενώ το μεσαιωνικό στοιχείο είναι εμφανές στα στενά δρομάκια με καμάρες.

Τα ηφαιστειακα νησια Νεα & Παλαια Καμενη με τις θερμες πηγες


Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Σαντορίνη είναι τα ηφαιστειακά νησάκια στο κέντρο της Καλντέρας, στα οποία μπορείτε να μεταβείτε με εκδρομικά πλοία. Εκεί θ’ ανέβετε στον κρατήρα του ηφαιστείου και θα κολυμπήσετε στα νερά των θερμών πηγών.

Η Καλντερα


Η μοναδικότητα της Σαντορίνης έγκειται αναμφισβήτητα στην τεράστια Καλντέρα, μια “λεκάνη” ύψους 300 μέτρων με απότομες γκριζοκόκκινες και καφετιές πλαγιές που αγκαλιάζουν τα ηφαιστειακά νησιά της Παλαιάς και Νέας Καμένης, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της Καλντέρας. Η έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή βύθισε το κέντρο της Σαντορίνης στα σκοτεινά βάθη του Αιγαίου, δημιουργώντας μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες καλτέρες στον κόσμο, που έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης πολλών επιστημόνων.

Τα ευρηματα απο τη Μινωικη Πολη στο Ακρωτηρι


Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται κοντά στον οικισμό Ακρωτήρι, στα νότια του νησιού. Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ερείπια από μια ακμάζουσα Μινωική αποικία, η οποία πρώτα καταστράφηκε από σεισμό κι έπειτα θάφτηκε στη στάχτη μετά από καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου τον 17ο αιώνα π.Χ.

Τα ευρηματα της Αρχαιας Θηρας στο Μεσα Βουνο


Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στην νοτιανατολική πλευρά του νησιού κι είναι ένα πραγματικό κόσμημα για το νησί. Εκεί θα δείτε ένα συγκρότημα κτισμάτων από την ελληνιστική και τη Ρωμαϊκή περίοδο που περιλαμβάνει τους ναούς του Αρτεμίδωρου και του Διονύσου, Αγορά, Ιερά, Νεκροταφείο και Στοά, καθώς και ερείπια διαφόρων μνημείων, όπως το θέατρο, που χτίστηκαν μεταξύ 3ου και 4ου αιώνα π.Χ. από τους Πτολεμαίους.